Januari 2018

Beste SOPH donateur/ geïnteresseerde,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief editie februari 2018. Allereerst nog de beste wensen namens het bestuur.

Leuk om te weten is dat Janine Vermeulen momenteel op het project in Honduras is. Zij is daar in 2000 geweest en is erg benieuwd hoe het project er nu uitziet. Janine zal niet alleen Honduras bezoeken maar ook andere landen in Centraal Amerika. Je kan haar reis volgen op http://jeanineca.waarbenjij.nu/ Je hebt een wachtwoord nodig om toegang tot de pagina te krijgen, stuur een e-mail naar info@soph.org als je dit wachtwoord wilt ontvangen.

Wij proberen ons ledenbestand up to date te houden en daarom bij deze de vraag eventuele wijziging van bijvoorbeeld woon- of email adres aan ons door te geven. Ook horen we het graag als u liever de nieuwsbrief per e-mail ontvangt i.p.v. per post, dit scheelt weer tijd en geld. Alvast hartelijk dank hiervoor.

Nieuwjaarsgroet van Wil

Hola lieve mensen, ietwat laat maar hier een bericht vanuit Honduras.

Met het project gaat het goed. We zijn nu voornamelijk bezig met het schilderen van de huisjes, iets wat echt nodig is. Verder willen we bij twee blokken van vier huisjes de daken vernieuwen omdat er houtwormen in zitten. Hopelijk kunnen we hier snel mee aan de slag.

Het afgelopen jaar hebben we drie vrijwilligers gehad op het project. Karla uit Argentinië en Riana uit Oekraïne hebben voornamelijk mensen op het project begeleid en daarnaast was daar Preston die voornamelijk in het onderhoud heeft gewerkt. Gelukkig spraken zij allen Spaans wat het communiceren makkelijk maakte met de ouderen op het project.

We hebben op dit moment contact met verschillende nieuwe organisaties. Zo is er één, Rotatract, die iedere zondag het project komen ondersteunen en daarbij ook voor het eten en drinken zorgen. Erg gezellig voor de ouderen en natuurlijk ook voor ons.

Op 22 december kwam er een kerkelijke instelling. Zij hadden voor alle oudere kleding meegenomen als kerstcadeau. Ook hadden zij een groep van wel 25 kinderen meegenomen om te komen zingen en allerlei activiteiten te ondernemen met de ouderen.

Op 23 december werden de ouderen vermaakt door de lokale ‘’Kanseleria’’. Ook zij kwamen met fijne cadeautjes en hadden heel lekker eten en drinken meegenomen.

Hier onder wat foto’s van deze dagen. Iedereen heeft genoten.

(Tekst loopt door na de foto’s)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit was weer een update van het project en de kerstdagen vanuit Honduras. Wij gaan deze dagen weer verder met het schilderen van het project. We hebben nu ook een nieuwe elektrische grasmaaier, erg fijn want nu kan ik dit allemaal zelf doen.

Ik hoop van harte dat u de stichting blijft steunen zodat we door kunnen gaan met het project. Het is dit jaar alweer 20 jaar geleden dat de eerste groep vanuit Nederland kwam om te bouwen aan Wilsueno. Zonder uw steun  dit allemaal niet gelukt.

Binnenkort krijg ik bezoek van Jeanine die in 1999 meegeholpen heeft met de bouw. Weet dat u ook altijd welkom bent om langs te komen.

Ik weet vooralsnog niet of ik in 2018 naar Nederland kom maar wil wel via deze weg iedereen een heel voorspoedig en gezond 2018 wensen. En nogmaals: blijf ons steunen!

Liefs, Wil