Juni 2011

SOPH nieuwsbrief

Juni 2011.nummer11

Beste mensen

Hiervoor U ligt alweer een nieuwe SOPH nieuwsbrief . In deze nieuwsbrief leest u  hoe de toestand in Honduras is en natuurlijk hoe het gaat met ons project.

Het Bestuur

De toestand in Honduras

Brief van Wil.

Het is op het project nog steeds hetzelfde, het aantal ouderen wil tot nu toe maar niet meer worden al doen wij al het mogelijke er aan. Reclame op de t.v. in de kranten. Posters bij artsen e.d. Ze komen wel kijken en vinden het heel erg mooi,  maar dan twijfelen ze om op het project te komen wonen. Zou dit zijn omdat wij nogal ver vanaf de stad zitten en bang zijn dat zij daarom geen bezoek meer krijgen. Ze zeggen dit niet en als wij er naar vragen krijgen wij geen duidelijk antwoord.  Nu zijn wij wel weer in gesprek met een sociaal werkster van een ouderen organisatie en ik hoop dat ik voordat ik naar Nederland kom meer weet.

Wij houden u op de hoogte.

Op dit moment is onze oudste bewoner Don Jose en hij is 92 jaar. Heeft het reuze naar zijn zin en is erg actief.

Hij heeft een stukje grond en verbouwt mais, komkommers en bruine bonen.

S’morgens is hij al om een uur of vijf bezig. Hij komt uit de buurt en krijgt ook regelmatig bezoek.

Hieronder een foto van hem.

Don Jose nieuwsbrief juni 2011

  Don Jose

 

 

 

 

 

Verder gaat het met de bananen planten heel goed, groeit lekker, ondanks 7 maanden zonder regen.

Wij hebben natuurlijk wel gespoten, want het is fijn dat wij zelf water hebben en hopen dat wij eind van dit jaar bakken bananen hebben.

De mango tijd is  nu voorbij, maar wij hebben aardig wat mango’s verkocht. Het is meestal zo,  dat als wij mango’s hebben iedereen mango’s heeft.

Het was dit jaar beter, vorig  jaar hadden we geen mango’s vanwege de regen.

Op het ogenblik gaat het wel in Honduras. Het is nu aardig weer, af en toe regen, dus net mooi. Wij hebben wel bruine bonen gezaaid, dus hopen dat het wat wordt

We zijn nu ook bezig met het schilderen van het gastenhuis en andere huisjes, want alles heeft zijn onderhoud nodig. Wij hebben wel last van houtworm, maar dat lokaliseren wij en daar heb je spul voor.

Over de  vissen mogen wij ook niet mopperen, wij hebben gelukkig een goede verkoop. Ze groeien goed, worden lekker groot. Ze hebben wel veel warmte nodig en die krijgen ze  ook.

҉ ҉҉҉

OPROEP VANUIT HET BESTUUR.

Het bestuur, wat nu nog steeds bestaat uit drie personen, heeft besloten om er na 14 jaar  mee te willen gaan stoppen, daarom deze oproep. Alle leden van het bestuur zijn zo zachtjes aan de 70 gepasseerd en vinden dat dit overgenomen zou moeten worden door mensen die jonger zijn dan wij.

Wij hopen echt dat er zich wat jongeren zullen aandienen om dit van ons te gaan overnemen. Erg veel werk is het niet.

Mocht je er meer over willen weten of melden,  bel mij dan even:

Joke Haenraets 078-6814074 of mail luud.joke@haenraets.com

Het bestuur en Wil vanuit Honduras wenst U allen een hele fijne vakantie, bent u al op vakantie geweest dan een hele  fijne zomer.

Wilt u voortaan onze nieuwsbrief per mail ontvangen, laat mij dit dan even weten.

Het bespaart onze stichting veel druk- en portokosten.

U kunt ook onze website pagina’s bekijken op: www.soph.org

Webmaster: Marco Haenraets: Webmaster@haenraets.com.

Rekeningnummer SOPH: 86 55 21 999 te H.I.Ambacht

t.n.v. ONTW. PROJECTEN HONDURAS ST.

Wij zijn ANBI gecertificeerd.

Weet u nog iemand die donateur wil worden van onze Stichting?

Dat kan door uw bank te machtigen voor een vast bedrag per maand (bijvoorbeeld € 5.–) over te schrijven naar de bankrekening van onze Stichting.